- antioxidanty
 - baliace plyny
 - emulgačné (taviace) soli
 - emulgátory
 - farbivá
 - hnacie plyny
 - chemické konzervačné látky
 - kypriace látky
 - látky zlepšujúce múku
 - modifikované škroby
 - nosiče
 - objemové činidlá
 - penotvorné látky
 - povlakové látky
 - protihrudkujúce látky
 - protipeniace činidlá
 - regulátory kyslosti
 - rozpúšťadlá
 - sekvestranty
 - sladidlá
 - stabilizátory
 - stužovadlá
 - zahusťovadlá
 - zvlhčujúce látky
 - zvýrazňovače chuti a vône
 - želírujúce látky
 
Modifikované škroby sú látky získané chemickým opracúvaním jedlých škrobov v jednom stupni alebo vo viacerých stupňoch, a to kyslým opracúvaním, alkalickým opracúvaním alebo bielením, pričom tieto škroby možno predtým ošetriť fyzikálne alebo enzymaticky.
| Kód | Látka | CEFF povolené | 
|---|---|---|
| E 1404 | Oxidovaný škrob | 
											  Ano
									 | 
								
| E 1410 | Fosforečnanový monoester škrobu | 
											  Ano
									 | 
								
| E 1413 | Monofosforečnan škrobového difosforečnanu | 
											  Ano
									 | 
								
| E 1414 | Acetylovaný škrobový difosforečnan | 
											  Ano
									 | 
								
| E 1420 | Acetylovaný škrob | 
											  Ano
									 | 
								
| E 1422 | Acetylovaný škrobový adipát | 
											  Ano
									 | 
								
| E 1440 | Hydroxypropylškrob | 
											  Ano
									 | 
								
| E 1442 | Hydroxypropylškrobový difosforečnan | 
											  Ano
									 | 
								
| E 1450 | Škrobový oktenyljantaran sodný | 
											  Ano
									 | 
								
| E 1451 | Acetylovaný oxidovaný škrob | 
											  Ano
									 | 
								
 Ano