- antioxidanty
 - baliace plyny
 - emulgačné (taviace) soli
 - emulgátory
 - farbivá
 - hnacie plyny
 - chemické konzervačné látky
 - kypriace látky
 - látky zlepšujúce múku
 - modifikované škroby
 - nosiče
 - objemové činidlá
 - penotvorné látky
 - povlakové látky
 - protihrudkujúce látky
 - protipeniace činidlá
 - regulátory kyslosti
 - rozpúšťadlá
 - sekvestranty
 - sladidlá
 - stabilizátory
 - stužovadlá
 - zahusťovadlá
 - zvlhčujúce látky
 - zvýrazňovače chuti a vône
 - želírujúce látky
 
Zvlhčovadlá sú látky chrániace potravinu pred vysúšaním tak, že obmedzujú vplyv vzduchu s nízkou relatívnou vlhkosťou alebo urýchľujú rozpúšťanie prášku vo vodnej fáze.
| Kód | Látka | CEFF povolené | 
|---|---|---|
| E 325 | Mliečnan sodný | 
											  Ano
									 | 
								
| E 339 | Fosforečnany sodné | 
											  Ano
									 | 
								
| E 340 | Fosforečnany draselné | 
											  Ano
									 | 
								
| E 341 | Fosforečnany vápenaté | 
											  Ano
									 | 
								
| E 350 | Jablčnany sodné | 
											  Ano
									 | 
								
| E 414 | Arabská guma | 
											  Ano
									 | 
								
| E 420 | Sorbitol | 
											  Ne
									 | 
								
| E 422 | Glycerol | 
											  Ano
									 | 
								
| E 450 | Difosforečnany | 
											  Ano
									 | 
								
| E 452 | Polyfosforečnany | 
											  Ano
									 | 
								
| E 967 | Xylitol | 
											  Ano
									 | 
								
| E 968 | Erytritol | 
											  Ano
									 | 
								
| E 1200 | Polydextrózy | 
											  Ano
									 | 
								
| E 1518 | Glycerol-triacetát (syn. Triacetin) | 
											  Ano
									 | 
								
| E 1520 | Propylénglykol (syn.Propandiol) | 
											  Ano
									 | 
								
 Ano
									
 Ne