- antioxidanty
 - baliace plyny
 - emulgačné (taviace) soli
 - emulgátory
 - farbivá
 - hnacie plyny
 - chemické konzervačné látky
 - kypriace látky
 - látky zlepšujúce múku
 - modifikované škroby
 - nosiče
 - objemové činidlá
 - penotvorné látky
 - povlakové látky
 - protihrudkujúce látky
 - protipeniace činidlá
 - regulátory kyslosti
 - rozpúšťadlá
 - sekvestranty
 - sladidlá
 - stabilizátory
 - stužovadlá
 - zahusťovadlá
 - zvlhčujúce látky
 - zvýrazňovače chuti a vône
 - želírujúce látky
 
Želírujúce látky sú látky, ktoré vytvorením gélu tvoria textúru potraviny.
| Kód | Látka | CEFF povolené | 
|---|---|---|
| E 401 | Alginát sodný | 
											  Ano
									 | 
								
| E 402 | Alginát draselný | 
											  Ano
									 | 
								
| E 403 | Alginát amónný | 
											  Ano
									 | 
								
| E 404 | Alginát vápenatý | 
											  Ano
									 | 
								
| E 406 | Agar | 
											  Ano
									 | 
								
| E 407 | Karagenan | 
											  Ano
									 | 
								
| E 418 | Guma gellan | 
											  Ano
									 | 
								
| E 427 | Guma Cassia | 
											  Ano
									 | 
								
| E 440 | Pektíny | 
											  Ano
									 | 
								
| E 508 | Chlorid draselný | 
											  Ano
									 | 
								
 Ano