- antioxidanty
 - baliace plyny
 - emulgačné (taviace) soli
 - emulgátory
 - farbivá
 - hnacie plyny
 - chemické konzervačné látky
 - kypriace látky
 - látky zlepšujúce múku
 - modifikované škroby
 - nosiče
 - objemové činidlá
 - penotvorné látky
 - povlakové látky
 - protihrudkujúce látky
 - protipeniace činidlá
 - regulátory kyslosti
 - rozpúšťadlá
 - sekvestranty
 - sladidlá
 - stabilizátory
 - stužovadlá
 - zahusťovadlá
 - zvlhčujúce látky
 - zvýrazňovače chuti a vône
 - želírujúce látky
 
Farbivá sú prírodné alebo syntetické látky, ktoré dodávajú, alebo obnovujú farbu v potravine. Farbivá tiež obnovujú farbu, ktorá bola zoslabená či poškodená behom výrobného procesu.
| Kód | Látka | CEFF povolené | 
|---|---|---|
| E 100 | Kurkumín | 
											  Ano
									 | 
								
| E 101 | Riboflavín | 
											  Ano
									 | 
								
| E 102 | Tartrazín (syn. Yellow 5) | 
											  Ne
									 | 
								
| E 104 | Chinolínová žlť (syn. Yellow 10) | 
											  Ne
									 | 
								
| E 110 | Žlť SY (syn. Gelborange S) (Yellow 6) | 
											  Ne
									 | 
								
| E 120 | Košenila, kyselina karmínová, karmíny | 
											  Ano
									 | 
								
| E 122 | Azorubín (syn. Carmoisín) (Azorubin Extra) (Red 10) | 
											  Ne
									 | 
								
| E 123 | Amarant (syn. Viktoriarubín O) (Red 2) | 
											  Ne
									 | 
								
| E 124 | Ponceau 4R (syn. Košenilová červeň A) | 
											  Ne
									 | 
								
| E 127 | Erytrozín | 
											  Ne
									 | 
								
| E 129 | Červeň Allura AC | 
											  Ne
									 | 
								
| E 131 | Patentná modrá V | 
											  Ne
									 | 
								
| E 132 | Indigotín ( syn. Indigocarmine) ( Blue 2 ) | 
											  Ne
									 | 
								
| E 133 | Brilantná modrá FCF (syn. Brilliant blue FCF) (Blue 1) | 
											  Ne
									 | 
								
| E 140 | Chlorofyly a chlorofylíny | 
											  Ano
									 | 
								
| E 141 | Meďnaté komplexy chlorofylov a chlorofylínov | 
											  Ano
									 | 
								
| E 150 d | Amoniak - sulfitový karamel | 
											  Ano
									 | 
								
| E 142 | Zeleň S | 
											  Ne
									 | 
								
| E 151 | Čerň BN (syn. Brilliant black BN) | 
											  Ne
									 | 
								
| E 153 | Medicinálne uhlie (z rastlinnej suroviny) | 
											  Ano
									 | 
								
| E 150 a | Karamel | 
											  Ano
									 | 
								
| E 155 | Hneď HT | 
											  Ne
									 | 
								
| E 150 b | Kaustický sulfitový karamel | 
											  Ano
									 | 
								
| E 150 c | Amoniakový karamel | 
											  Ano
									 | 
								
| E 160 a | Karotény | 
											  Ano
									 | 
								
| E 160 b | Annato, bixín, norbixín | 
											  Ano
									 | 
								
| E 160 c | Paprikový extrakt, kapsantín, kapsorubín | 
											  Ano
									 | 
								
| E 160 d | Lykopén | 
											  Ano
									 | 
								
| E 160 e | Beta-apo-8'-karotenal | 
											  Ano
									 | 
								
| E 161 b | Luteín | 
											  Ano
									 | 
								
| E 161 g | Kantaxantín | 
											  Ano
									 | 
								
| E 162 | Betalainová červeň, betanín (vrátane extraktov z červenej repy) | 
											  Ano
									 | 
								
| E 163 | Antokyány | 
											  Ano
									 | 
								
| E 170 | Uhličitan vápenatý | 
											  Ano
									 | 
								
| E 171 | Titánová beloba | 
											  Ano
									 | 
								
| E 172 | Oxidy a hydroxidy železa | 
											  Ano
									 | 
								
| E 173 | Hliník | 
											  Ano
									 | 
								
| E 174 | Striebro | 
											  Ano
									 | 
								
| E 175 | Zlato | 
											  Ano
									 | 
								
| E 180 | Litolrubín BK | 
											  Ne
									 | 
								
 Ano
									
 Ne