- antioxidanty
 - baliace plyny
 - emulgačné (taviace) soli
 - emulgátory
 - farbivá
 - hnacie plyny
 - chemické konzervačné látky
 - kypriace látky
 - látky zlepšujúce múku
 - modifikované škroby
 - nosiče
 - objemové činidlá
 - penotvorné látky
 - povlakové látky
 - protihrudkujúce látky
 - protipeniace činidlá
 - regulátory kyslosti
 - rozpúšťadlá
 - sekvestranty
 - sladidlá
 - stabilizátory
 - stužovadlá
 - zahusťovadlá
 - zvlhčujúce látky
 - zvýrazňovače chuti a vône
 - želírujúce látky
 
Antioxidanty sú látky predlžujúce trvanlivosť potravín tak, že ich chránia pred oxidačnými zmenami.
| Kód | Látka | CEFF povolené | 
|---|---|---|
| E 220 | Oxid siričitý | 
											  Ne
									 | 
								
| E 221 | Siričitan sodný | 
											  Ne
									 | 
								
| E 222 | Hydrogénsiričitan sodný | 
											  Ne
									 | 
								
| E 223 | Disiričitan sodný | 
											  Ne
									 | 
								
| E 224 | Disiričitan draselný | 
											  Ne
									 | 
								
| E 226 | Siričitan vápenatý | 
											  Ne
									 | 
								
| E 227 | Hydrogénsiričitan vápenatý | 
											  Ne
									 | 
								
| E 228 | Hydrogénsiričitan draselný | 
											  Ne
									 | 
								
| E 300 | Kyselina askorbová | 
											  Ano
									 | 
								
| E 301 | Askorbát sodný | 
											  Ano
									 | 
								
| E 302 | Askorbát vápenatý | 
											  Ano
									 | 
								
| E 304 | Estery mastných kyselín s kyselinou askorbovou | 
											  Ano
									 | 
								
| E 306 | Extrakt s obsahom tokoferolov | 
											  Ano
									 | 
								
| E 307 | Alfa-tokoferol | 
											  Ano
									 | 
								
| E 308 | Gamma-tokoferol | 
											  Ano
									 | 
								
| E 309 | Delta-tokoferol | 
											  Ano
									 | 
								
| E 310 | Propylqallát | 
											  Ano
									 | 
								
| E 311 | Oktylqallát | 
											  Ano
									 | 
								
| E 312 | Dodecylqallát | 
											  Ano
									 | 
								
| E 315 | Kyselina erytorbová (syn. kyselina isoaskorbová) | 
											  Ano
									 | 
								
| E 316 | Erytorban sodný (syn. isoaskorbát sodný, isoaskorban sodný) | 
											  Ano
									 | 
								
| E 319 | Terciálny butylhydrochinón TBHQ | 
											  Ano
									 | 
								
| E 320 | Butylhydroxyanisol (BHA) | 
											  Ano
									 | 
								
| E 321 | Butylhydroxytoluén | 
											  Ano
									 | 
								
| E 322 | Lecitíny | 
											  Ano
									 | 
								
| E 325 | Mliečnan sodný | 
											  Ano
									 | 
								
| E 326 | Mliečnan draselný | 
											  Ano
									 | 
								
| E 330 | Kyselina citrónová | 
											  Ano
									 | 
								
| E 334 | Kyselina vínna | 
											  Ano
									 | 
								
| E 338 | Kyselina fosforečná | 
											  Ano
									 | 
								
| E 385 | Dvojsodnovápenatá soľ kyseliny etyléndiamintetraoctovej /EDTA/ | 
											  Ano
									 | 
								
| E 392 | Výťažky z rozmarínu | 
											  Ano
									 | 
								
| E 512 | Chlorid cínatý | 
											  Ano
									 | 
								
| E 586 | 4-Hexylresorcinol | 
											  Ano
									 | 
								
| E 620 | Kyselina glutamová | 
											  Ne
									 | 
								
| E 642 | 
											  Ano
									 | 
								
 Ne
									
 Ano